Bilećanin "dobio" Trebinjku na Sudu zbog povrede časti

Na našu adresu stiglo je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti i bez izmjena:


"Poštovana javnosti i građani, Bileće, Hercegovine i šire imamo potrebu da Vam se obratimo kao zastupajući Pravni tim klijenta Dobroslava Kašikovića iz Bileće zbog svega što se u proteklom periodu pravno dešavalo imenovanom. S obzirom na doživljenu javnu sramotu koju je, kako je na kraju Sud i presudio, kao neosnovanu, svrha ovoga saopštenja je odbrana ukaljane časti.

Naime, dana 04.11.2022 godine kao Tim podnijeli smo Tužbu Osnovnom sudu u Trebinju protiv LJ.A.  zbog isplate nematerijalne Naknade za nanošenje duševne boli kao i narušavanja ugleda i časti zbog lažnog optuživanja našeg klijenta Dobroslava Kašikovića iz Bileće za seksualno uznemiravanje. Shodno tome, postupajući prema našoj Tužbi Osnovni Sud u Trebinju, dana 14.12.2022 godine je donio Presudu Kojom se obavezuje Trebinjka Lj.A da isplati našem klijentu Nematerijalnu štetu u iznosu 2.500 hiljade KM zbog lažnog optuživanja i nanošenja duševne boli kao i narušavanje ugleda i časti koje je prema našem klijentu učinjena od strane navedene. 


Kako nije pristizala žalba od strane tužene Lj.A. Osnovnom sudu u Trebinje, na šta je tužena imala zakonsko pravo u trajanju od 15 dana, Sud je dana 5.1.2023  potvrdio i proglasio Tužbu kao pravosnažnu presudu protiv Lj.A. Takođe navodi se da se od dana presude pa sve do konačne isplate obračunava zatezna kamata kao i da se tužena obavezuje da plati sve sudske troškove u ovom slučaju. Shodno svemu mi i dalje kao pravni tim nastavljamo započetu borbu kada je u pitanju dokazivanje da je naš klijent svo vrijeme bio optuživan lažno i izložen javnosti sa etiketom krivca što je za posljedicu izazvalo sramotu u gradu u kome živi kao i posljedice po njegovo zdravstveno stanje.

S poštovanjem, 

Pravni tim Dobroslava Kašikovića", zaključuje se u saopštenju.

___________________________

Napomena: Kao odgovornog medija, obaveza portala Bileća Vijesti Onlajn je da javnosti prenosi saopštenja vezana za procese i događaje usko povezane sa našom sredinom i dešavanjima u istoj.

Objavi komentar

0 Primjedbe