BILEĆA SABRALA SRPSKU, SRBIJU I CRNU GORU!

Bilećani danas proslavljaju Svetog Savu, Dan i krsnu slavu opštine i krsnu slavu Hrama Svetog Save.



Veliki broj vjernika okupio se jutros ispred Hrama Svetog Save, među kojima su najradosniji bili naši najmlađi sugrađani.

 Episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju, kojoj su pored Bilećana prisustvovale zvanice iz Srbije, Crne Gore i drugih gradova Republike Srpske.



Nakon liturgije organizovana je svečana litija, a ulice Bileće su pretvorene u jednu prelijepu sliku koja odiše vjerom, ljubavlju i jedinstvom.

Načelnik opštine Bileća je čestitao krsnu slavu i Dan opštine svojim sugrađanima, sveštenstvu, prosvjetnim radnicima i učenicima.

Na Svetosavskoj akademiji dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnim  pojedincima i kolektivima, koji su uprkos teškoj godini iza nas, uspjeli ostvariti značajne rezultate. Nagrade i priznanja uručio je načelnik opštine Veselin Vujović, koji se ovom prilikom zahvalio nagrađenim i poželio da i u budućem periodu ostvaruju dobre rezultate.



Vujović se posebno zahvalio gostima, koji su danas zajedno sa Bilećanima proslavili ovaj veliki dan i pokazali upravo ono čemu nas je Sveti Sava učio, a  među njima su bili Marko Kovačević - načelnik opštine Nikšić,

predstavnici opština Aleksinac i Sečanj, Ljubisa Petrović - gradonačelnik Bijeljine, narodni poslanici Jelena Trivić, Nebojša Vukanović, Ljubiša Krunić, Maksim Skoko, član Predsjednistva SDS-a Vukota Govedarica,  i ostali predstavnici privrednog, kulturnog i političkog života Republike Srpske.



Danas je Bileća zaista objedinila Republiku Srpsku, Srbiju i Crnu Goru.

Bilećani su pokazali da žele da grade prijateljstvo sa svim dobronamjernim ljudima.

Nadamo se da će i ubuduće ova mala hercegovačka opština biti prepoznatljiva po ovakvim i sličnim slikama i da će u potpunosti predstavljati postojbinu Svetog Save.

Objavi komentar

0 Primjedbe