Bilećani papreno plaćaju "neispravnu" vodu!

Ekonomska kriza iz svakog dana sve više uzima maha, a građanima Bileće dugo vremena jako teško uspjeva da sastave kraj sa krajem. 



Na tom putu im ne olakšava ni JP "Vodovod" koji drži cijenu vode po kubiku koja zaista nije u skladu sa mogućnostima naših građana.

Naime, u Bileći se jedan kubik vode plaća 1.30 KM + 17 % PDV, što znači da je realna cijena po metru kubnom 1.52 KM što je zaista previše.

Nižu cijenu od Bileće imaju mnogo veći gradovi poput Mostara, Zenice, Istočnog Sarajeva, Tuzle.... Nažalost, jako je teško naći grad sa skupljom vodom...

Uporedićemo cijene sa onima u susjednom Trebinju. Na sajtu "Vodovoda" iz ovog grada stoje sljedeće cijene: cijena vode po kubiku sa PDV-om iznosi 92 pfeninga, naspram "naših" 1.52 KM. Održavanje kanalizacije u Bileći iznosi 45 pfeninga bez PDV-a, a u Trebinju 19. 

I što je najgore, naši građani se često žale na mutnoću vode, na veliki talog prilikom prokuvavanja, čestu neispravnost, neugodan miris, pa uglavnom za konzumiranje koriste kupovnu vodu.

Ipak, sporadično se narod buni, pa nema ni nekog specijalnog otpora ni razloga da se i voda i život uopšteno svakog dana plaćaju skuplje. 

Ili imamo novca da plaćamo, ili nam je u moru problema postalo svejedno, pa prećutno prihvatamo da tonemo dublje i dublje.

I dok jedni ćute i trpe, drugi ćute i rade kako im volja, i tako u krug, opet po glavi običnog "smrtnika", onoga koga boli briga je li vlada Mile, Jelena, crveni, plavi, desni, lijevi, četnici, srbende ili izdajice...onoga koji živi dan za danom, sa nadom u bolje sutra.

Stoga:

"Ko preživi, pričaće".


Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Upravo tako, jedni cute i trpe, drugi cute i rade sta im je volja...tako je i voda nezakonito poskupila i niko nadlezan ne reaguje..

    OdgovoriIzbriši
  2. Bruka i sramota.Treba sav narod na noge da se vrati makar stara cijena.

    OdgovoriIzbriši

Iznesi svoj stav - Ostavi komentar!